Zorg

 

Wat is een zorgverzekering?

De zorgverzekering is een verzekering tegen ziektekosten. Iedereen in Nederland is wettelijk verplicht zich te verzekeren voor kosten van medische zorg, waaronder de huisarts, het ziekenhuis of medicijnen. Dat is vastgelegd in de Zorgverzekeringswet (Zvw).

Acceptatieplicht
De zorgverzekeraars hebben een acceptatieplicht. Dat betekent dat ze u voor het wettelijke basispakket moeten accepteren, ongeacht uw leeftijd of gezondheidssituatie. Na het afsluiten van een polis bent u verzekerd voor voorzieningen uit het basispakket.

Aanvullende verzekering
Naast de basisverzekering die medische zorg dekt uit het basispakket, hebben de zorgverzekeraars ook aanvullende verzekeringen. Als u meer wilt dan de zorg uit het basispakket, kunt u zich daarvoor aanvullend verzekeren. De verzekeraar heeft voor de aanvullende verzekering geen wettelijke acceptatieplicht. U kunt hiervoor eventueel geweigerd worden.

Zorgtoeslag
Heeft u een laag inkomen, dan kunt u de kosten van de basisverzekering misschien deels vergoed krijgen. U doet dat door zorgtoeslag aan te vragen.

Neem contact met ons op voor meer informatie of voor een afspraak mbt ziektekostenverzekering.