Over de Westland Utrecht Bank
WestlandUtrecht is een Nederlandse consumentenbank die is ontstaan aan het einde van de 19e eeuw. In de jaren 80 van de 20e eeuw was WestlandUtrecht een traditionele hypotheekbank. Door de bankencrisis van de jaren 80 raakte WestlandUtrecht in de problemen. Uiteindelijk is WestlandUtrecht in 1982 gered middels een overname door de verzekeraar Nationale Nederlanden. Na een fusie met NMB Postbank vormden Nationale Nederlanden de ING Groep waar Westland Utrecht een weinig gepromoot merk van werd. In 2001 probeerde ING al eerder WestlandUtrecht te verkopen.

Door de bankencrisis van 2008 kwam de ING Groep zelf in de problemen. De overheid moest steun verlenen aan ING. Eén van de voorwaarden van deze steun is een afslankoperatie waarbij ING haar verzekeringsactiviteiten (met name Nationale Nederlanden) en een deel van de bankactiviteiten afstoot.

Om aan deze voorwaarden te voldoen heeft ING het merk Westland Utrecht nieuw leven ingeblazen. De Westland Utrecht Hypotheekbank is vernoemd naar Westland Utrecht Bank. De hypotheken van Nationale Nederlanden en de consumptieve kredieten van de voormalige Postbank zijn naar de nieuwe bank overgebracht. Het is de bedoeling hiermee een nieuwe consumentenbank te lanceren.

Online Afsluiten

klik hier om online uw premie te berekenen en indien u dat wenst direct uw verzekering af te sluiten. Mocht u via onze site direct een financieel product afsluiten, bedenk u dan, dat er in dat geval geen sprake is van advies.