Verkeer

 

Een auto is vaak een mooi bezit, een voertuig dat comfort biedt bij het reizen van A naar B. Wat belangrijk is om te weten, is dat bij een (nieuwe) auto ook een autoverzekering hoort. Ongeacht de leeftijd van uw auto, het verzekeren van uw auto is wettelijk verplicht.

De leeftijd van de auto kan wel bepalen welke soort verzekering bij uw auto past. Er bestaan drie varianten van de autoverzekering, deze zijn:

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)
WA + Beperkt Casco
WA + Volledig Casco (All risks dekking)

De WA variant is de minimale dekking waartegen een auto verzekerd dient te worden. Hieronder een uitleg over de drie varianten van de autoverzekering.

Variant 1: WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)

Wanneer u in bezit bent van een motorvoertuig, bent u wettelijk verplicht om dit voertuig te verzekeren met een WA-verzekering. Hiermee verzekert u de schade die u met uw auto onverhoopt toebrengt aan personen of eigendommen. De WA-verzekering biedt geen dekking bij schade aan uw eigen auto. Deze verzekering is zeer geschikt wanneer uw auto 10 jaar of ouder is.

Variant 2: WA + Beperkt Casco

Met de WA + Beperkt Casco variant verzekert u zich naast het aanrichten van schade aan derden ook tegen een aantal schades van buitenaf. Hierbij kunt u denken aan brand, diefstal, ruitbreuk, storm en hagel en aanrijding met wild. Deze variant is zeer geschikt wanneer uw auto 4 tot 8 jaar oud is.

Variant 3: WA + Volledig Casco (All risks dekking)

Met de WA + Volledig Casco ofwel All Risks dekking verzekert u zich, naast de verplichte WA-dekking, ook tegen schade aan zowel uw eigen auto en eigendommen evenals schade aan de auto en eigendommen van de derde. Ongeacht de schuldige, worden de kosten vergoedt. Deze variant is zeer geschikt wanneer uw auto 5 jaar of jonger is. Neem contact met ons op voor meer informatie of voor een afspraak mbt auto , motor , caravanverzekeringen