Over unigarant
SOS International werd in 1978 onder de naam E.S.E SOS Centrale opgericht door drie in Nederland gevestigde reisverzekeraars: Europeesche Verzekeringen, Elvia en O.W.J. Schlencker Assuradeuren (in 1996 werd de reisverzekeringsafdeling van OWJS overgenomen door de Europeesche). De oprichting was bedoeld als tegenzet tegen de ANWB die in dat jaar startte met de verkoop van reisverzekeringen onder eigen naam van Unigarant.

De alarmcentrale ging van start met 10 medewerkers en was oorspronkelijk gevestigd aan het Valeriusplein te Amsterdam. Eind 1979 werd er verhuisd naar de Karperweg waar zij het pand deelde met het ambulancebedrijf Broeder de Vries.

In 1982 stapte De Europeesche om strategische redenen uit de combinatie. Men wilde het gehele eigen scala van producten koppelen aan hulpverlening en zich hiermee nadrukkelijker positioneren in verzekeringland. Als eerste koppelde de verzekeraar (gratis) binnenland hulpverlening aan bij de all-risks autoverzekering. Voor de hulpverlening richtte zij een eigen alarmcentrale op: SOS International, gevestigd in het eigen kantoor aan de Keizersgracht te Amsterdam.

Wat biedt unigarant?

Personenauto
Oldtimer auto
Bromfiets
Scootmobiel
Fiets
Fiets Doorlopend
Camper
Motor
Oldtimer motor
't Huis- en Reispakket
RecreActief
Mobiele Apparatuur
Kortlopende reis- en annuleringsverzekering
Doorlopende reis- en annuleringsverzekering
Caravan
Watersport

Online Afsluiten

Bij de Jong & Partners Adviesgroep is het mogelijk om online uw verzekering aan te vragen. Klik op de banner hieronder om uw verzekering aan te vragen.