Recreatie

 

Wat is een reisverzekering?

Als je op reis of vakantie gaat sluit je meestal een reisverzekering af. Voor veel mensen is dat de gewoonste zaak van de wereld. Maar wat is een reisverzekering nu precies? En wat is wel of niet gedekt? Welke verplichtingen heb jij? Vragen die wij graag voor je willen beantwoorden.

Wat is het verschil tussen een doorlopende reisverzekering en een kortlopende reisverzekering?
Als je niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat, dan is een kortlopende reisverzekering, ook wel dagreisverzekering of aflopende reisverzekering genoemd, de beste keuze. Je sluit deze reisverzekering af voor de dezelfde periode als je reis of vakantie. Wanneer je vakantie is afgelopen stopt ook de reisverzekering. Ook de premiebetaling is eenmalig. Een doorlopende reisverzekering is handig indien je meerdere keren per jaar op reis gaat. Denk bijvoorbeeld aan een zomervakantie, stedentrip, wintersport en een weekendje weg. Je bent dan continu het hele jaar door wereldwijd verzekerd. Dat is handig omdat je niet steeds apart een reisverzekering af hoeft te sluiten. Een doorlopende reisverzekering wordt ieder jaar automatisch verlengd.

Waarom is het zinvol om een reisverzekering af te sluiten?
Misschien stel je jezelf wel eens de vraag of je wel of niet een reisverzekering moet afsluiten? Zeker als je nooit een schade hebt geclaimd. Toch is het onverstandig om zonder reisverzekering op reis te gaan. Vooral bij een (ernstige) ziekte of een ongeval is goede hulp van groot belang. De kosten van medische hulp kunnen vaak erg hoog zijn. Een reisverzekering met dekking van medische kosten in het buitenland is de basis van een zorgeloze vakantie. Want medische voorzieningen zijn in het buitenland vaak extreem duur. Bijvoorbeeld als een helikopter je van een berghelling redt. Of als je met een gipsvlucht terug moet naar Nederland. Maar ook als je geld en paspoort zijn gestolen kan Mondial Assistance je snel helpen. Daarnaast is het een fijne gedachte dat je 24-uur per dag, zeven dagen per week de Alarmcentrale van Mondial Assistance kunt bellen voor hulp en advies. We noemen een paar risico’s waar je zelf misschien niet aan denkt en die toch door een reisverzekering worden gedekt:

Neem contact met ons op voor meer informatie of voor een afspraak mbt reisverzekeringen