Ondernemer

 

Een eigen bedrijf starten

Degene die beslist een eigen bedrijf op te starten, kiest zeker niet de makkelijkste weg. Het is een weloverwogen keuze naar zelfstandigheid, eigen beslissingen en keuzes kunnen maken. Zelf beslissen wat u gaat doen en wie er voor u gaan werken. De keuze van het bedrijf is vaak datgene waar u goed in bent en waar u veel plezier aan beleeft. Dat maakt het starten van een eigen bedrijf ook vaak zo leuk. U kunt u hele hart en ziel er in leggen. Het is een gevoel van grote vrijheid en enthousiasme. En dat velen dat gevoel met u hebben blijkt wel uit de cijfers dat ruim 60.000 mensen per jaar een eigen bedrijf starten of overnemen.

Succesvol ondernemen

Het starten van een bedrijf heeft ook veel te maken met verwachtingen. Wat verwacht u zelf van uw bedrijf, wat wilt u bereiken? De een zal willen proberen in zo’n kort mogelijke periode een groot internationaal concern uit de grond te stampen, terwijl een ander er juist voor zal kiezen het kleinschalig op te zetten. Waar u ook voor kiest, een ding is zeker: u zult meer als 100% van uzelf in moeten zetten om het te realiseren. U zult van te voren duidelijk voor ogen moeten hebben wat u wilt bereiken met uw onderneming. Nederland staat bekend als ondernemend land en velen zijn u reeds voorgegaan, maar vergeet ook niet dat het niet iedereen lukt om zijn onderneming tot een succes te maken

Wat wordt er tegenwoordig allemaal van u verwacht als u een eigen bedrijf start.

We leven in een “snelle tijd” en de concurrentie kan moordend zijn. Inzicht en kennis is een eerste vereiste. Heeft u de juiste kennis in huis of is het misschien verstandig om deze door middel van studie bij te werken. Daarnaast zult u moeten beschikken over een grote dosis energie en een groot incasseringsvermogen. Wat moet u investeren om uw bedrijf aan de gang te zetten. Een ondernemingsplan is dan ook van groot belang. Wat verwacht u te bereiken, wat is uw doelgroep, hoe zit het met de concurrentie. U moet zich kunnen inleven in uw doelgroep, en daar adequaat op kunnen reageren. Vele details zullen de revue passeren voordat u een sluitend plan op tafel kunt leggen. Hieruit blijkt dat een goede voorbereiding vaak het halve werk al is. Hiermee maakt u de kans van slagen voor uw bedrijf al een stuk groter. Onderschat het hebben van een eigen bedrijf niet, u komt van de koude kermis thuis. Daarnaast is het ook van groot belang dat u een heilig vertrouwen hebt in uw eigen onderneming en in uw eigen kunnen. En u zult moeten kunnen omgaan met tegenslagen en teleurstellingen, uw incasseringsvermogen zal regelmatig op de proef worden gesteld. Want hoe goed u ook alles voorbereid, u kunt niet in de toekomst kijken.

Neem contact met ons op voor meer informatie of voor een afspraak over een MKB