Over Leasenederland
Bij het leasen van een auto staat u voor de keuze om deze zakelijk of privé te leasen. Bent u MKB'er dan heeft u ook nog de keuze de zakelijke auto privé te gebruiken of de privé auto zakelijk. Fiscaal is er een aantal verschillen tussen zakelijk leasen en privé leasen. In het kort komt het op het volgende neer:

Zakelijk:
De daadwerkelijke autokosten zijn aftrekbaar, denk hierbij aan onderhoud, brandstof, etc. Privékilometers met uw zakelijke auto; wanneer u meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt (woon- werkverkeer wordt als zakelijk beschouwd), dan wordt er een percentage van de catalogusprijs van de leaseauto bij het belastbaar inkomen opgeteld.

Privé:
U kunt over dezelfde voordelen beschikken als bij een zakelijke lease; vast bedrag per maand, verzekering, vervangend vervoer, etc. (mits dit is opgenomen in het contract). Daarnaast hoeft u bij privé lease geen fiscale bijtelling te betalen. De daadwerkelijke autokosten zijn echter niet aftrekbaar. Zakelijke kilometers met uw privé auto: bij het gebruik van een privé leaseauto voor zakelijke doeleinden mag u 19 cent per kilometer declareren.

Wat biedt Leasenederland?
Zakelijk leasepakket
Particulier leasepakket

Online Afsluiten

klik hier om online uw premie te berekenen en indien u dat wenst direct uw verzekering af te sluiten. Mocht u via onze site direct een financieel product afsluiten, bedenk u dan, dat er in dat geval geen sprake is van advies.